Hem / Egna nyheter / Nyhetsbrev dec -2021

Nyhetsbrev dec -2021

Nu närmar sig lite jul- och nyårsledigt för många av oss. Vi har haft ytterligare ett år där pandemin påverkat vår verksamhet.

Under hösten kunde vi komma igång med träningar och tävlingar för alla igen vilket har varit fantastiskt. Nu är det viktigt att vi fortsätter lyssna på Folkhälsomyndighetens rekommendationer och planerar träning, matcher och cuper så att vi minskar risken för smittspridning.


Coronapandemin

21/12-2021 kom det nya restriktioner som träder i kraft den 23/12 information kring det finns på RF Coronaviruset och idrotten. Vi kommer allt eftersom uppdaterar föreningarna med information från Svensk Handboll och oss.  

Tävling
Årets sista matcher, för nästan samtliga serier, avslutades i helgen. Vi har genomfört en höst som efter två annorlunda säsonger var efterlängtar men som såklart hade en del utmaningar. Vilka spelare var kvar, vilka ledare och domare fanns att tillgå? Med anledning av pandemin har vi tillsammans fått hitta lösningar som vi tidigare inte har behövt göra, men som i år varit viktiga för att hålla all verksamhet igång så långt det bara går.

Det är roligt när vi får information om föreningar som växer igen, får nya grupper och där verksamheten fungerar bra. Så nu fortsätter vi att hjälpas åt, sprida goda exempel och stötta varandra mellan föreningarna så ska vi få handbollen i Öst att växa igen.

Föreningsutveckling
Under 2022 kommer det finnas en del återstartstöd att söka vi SHF. Passa på att ta hjälp av varandra, gör projekt ihop, sprid goda exempel och ta hjälp av Joanna på kontoret för att ta del av det stöd som finns att söka under 2022.
Hör av er på This is a mailto link för mer information.

Domarutveckling
Domarna har haft det tufft under hösten, fler slutade än vad som började och vi har många unga domare som vi behöver värna extra mycket om. Riktar ett extra tack till alla er som dömer och sitter som funktionärer under matcherna – ni har en viktig funktion inom handbollen.

Under januari har vi valt att sätta in extra domarutbildningar. En kvällsutbildning för dig som har erfarenhet som tränare eller spelare på seniornivå, gärna har fyllt 25 år, och som kan tänka dig döma lite extra i vår och förhoppnings kommande säsonger. Så sprid information om utbildningen till spelare, före detta spelare eller andra lämpliga personer så kan vi öka antalet verksamma domare.  

Vi kommer också i januari erbjuda en steg 3 utbildning för dig som vill ta steget vidare till att döma för distriktet.
Båda utbildningarna kommer att vara kostnadsfria i januari så anmäl er nu, först till kvarn!

Länk till utbildningarna:

Steg 5 utbildning

Steg 3 utbildning

För frågor kring domarutbildningarna This is a mailto link.

USM
Arbetet kring USM finalsteg är nu i gång och vi har skickat ut en inbjudan till den första föreningsträffen angående intresset att delta som volontärer från er föreningar. Kolla med din förening vem som tänker gå på träffen den 13 januari 2022.

Årsmöte
Årsmöte 2022 kommer genomföras den 23 mars. Save the date-inbjudan är utskickad till alla ordförande.


Vi hoppas på en fin julledighet så ses vi igen i januari. Stort tack till alla er som på något sätt engagerar er i handbollen i Öst.