Hem / Egna nyheter / Best Practice - Bålsta IF

Best Practice - Bålsta IF

Bålsta IF tränar Handboll Fitness varje fredag!

På fredagar är det full fart med Handboll Fitness i Bålsta.

Föreningen Bålsta IF har haft Handboll Fitness i verksamheten sedan januari 2017. De började med att de kallade det “Ladies”, träning för gamla och nya spelare som ville träna och spela för skoj skull. Ett träningspass bestod av en styrkedel, en del med handbollsövningar och sedan match. De riktade sig till tjejer och kvinnor i alla åldrar och inga förkunskaper krävdes. Många som var med hade aldrig spelat handboll tidigare och de blev lyriska över hur roligt handboll är. Efter några år växte ett trimlag och ett damlag fram med spelare bland annat från "Ladies"-träningarna. 

Förra säsongen blev ett tråkigt uppehåll då alla försökte hålla kontakten och bland annat tränade utomhus när det tilläts. Nu när föreningen äntligen kunnat starta upp igen är träningen öppen för alla som vill komma. Det är samma upplägg på träningarna som när de startade men det kallas numera Handboll Fitness. 

Här följer en intervju med Bålsta IF om och vad det ger med Handboll Fitness i verksamheten samt tips att tänka på om man är nyfiken på att starta upp Handboll Fitness i sin förening.

Läs hela intervjun här-->