Hem / Egna nyheter / Fantastiskt avslut på säsongens Gjensidige USM

Fantastiskt avslut på säsongens Gjensidige USM

Ridån har gått ner och de sista matcherna av ungdoms SM är genomförda.

Vi vill tacka alla som bidrog till att göra Gjensidige USM 2021-2022 till den härliga folk- och handbollsfest vi hade hoppats på och längtat efter. Vi ser redan framemot nästa år, då vi er åter hälsar er välkomna till Uppsala och IFU Arena!

Visste du att…

  • I helgen har det spelats 108 matcher som dömts av 19 domarpar, varav fyra par från HF Öst, och sköttes av 24 matchfunktionärer.
  • Under helgen nominerade Svenska Handbollförbundets domare- och funktionärskommitté (DFK) två nya elitdomarpar; Magnus Bergman och Charlie Yvanders från HF Syd/HF Väst OCH Alice Watson och Line Welin från HF Öst, stort grattis!
  • Under finalhelgens tre speldagar i IFU Arena var det över 9100 besökare på läktarna. 
  • Samtliga matcher har sänts via Solidsport med 45 000 visningar fram till sista match på söndagen, och fler lär det bli framöver när man kikar på repriserna.
  • 150 volontärer per dag har sett till att hålla igång värdskapet i arenan tillsammans med personalen i IFU Arena med Tobias och Linda i spetsen, utan alla er hade arrangemanget inte varit möjligt.

HF Öst vill rikta ett stort tack till alla volontärer framförallt från Uppsala HK, Vassunda IF, Upsala IF, Rimbo HF och Huddinge HK. Alla de som varit med under resans gång och till er som under vecka gjorde det möjligt att genomföra det fantastiska arrangemanget med tanke på att de inte var många veckor sedan vi fortfarande var i en pandemi.
- Anna Bisso, operativchef HF Öst

Placeringar HF Öst;

Flickor 14
Årsta AIK HF; 1a 🥇
Skuru IK; 5a
Haninge HK; 6a
IFK Tumba HK; 7a
Pojkar 14
Hammarby IF HF; 7a
Flickor 16
Skuru IK; 3a 🥉
Huddinge HK; 6a
Pojkar 16
HK Silwing/Troja; 8a
Flickor 18
Skuru IK; 3a 🥉
Spånga HK; 7a
Huddinge HK; 8a
Pojkar 18
Hammarby IF HF; 7a
Tyresö Handboll; 8a