Hem / Egna nyheter / Härlig påskhelg med många fina prestationer

Härlig påskhelg med många fina prestationer

Efter cirka 2,5 års uppehåll gick äntligen Sverigecupen av stapeln i Nyköping under påskhelgen. Handbollförbundet Öst representerades av 85 spelare, 13 instruktörer, 3 domarpar, 2 funktionärer, 3 delegater, 1 kommentator och tillresta supportrar.

Då Sverigecupen är ett led i svensk handbolls spelarutveckling skiljer sig denna cup från andra. Fokus på cupen har varit prestation där kortare matchtid och jämlik speltid sett över hela helgen är några av direktiven från SHF våra instruktörer arbetat efter.

Instruktörerna har gjort ett fantastiskt arbete där vi tillsammans varit tydliga med att det viktigaste är prestationerna och att spelarna ska gå från matcherna och känna att de presterat de bästa de kunnat utifrån deras egen förmåga oavsett vad resultatet säger.

Spelarna har representerat HF Öst på ett fantastiskt sätt med fin attityd, fair play och gemenskap. Stort tack till er spelare och tack till våra fina föreningar och föräldrar som bidragit till detta. En av spelarna summerade helgen med orden: "jag har aldrig spelat så bra handboll i hela mitt liv som denna helg även fast resultaten inte gick lagets väg". Är ni trots detta nyfikna på resultatet kan ni läsa mer om placeringarna här.

Vidare har vi också haft lovande domarpar på plats som fått feedback i sitt dömande, chans att knyta kontakter och fått stor utveckling denna helg. Vilket resulterade i att alla våra domarpar fick chans att döma semifinalerna och gjorde detta med bravur.

Utöver spelare, instruktörer och domare representerades HF Öst också av funktionärer, delegater och en kommentator. Dessa gjorde ett ypperligt jobb där funktionärerna satt match efter match, delegaterna gav bra konstruktiv feedback till alla domarpar på plats och vår kommentator såg till att ni där hemma fick ta del av spänningen och inramningen via solidsport.

Stor tack till alla inblandade som gjorde denna helg otroligt minnesvärd. Vi hoppas att ni alla har guldkorn som ni tar med er vidare i era karriärer! Lycka till framöver så ses vi i hallarna!