Hem / Egna nyheter / Lyckad utbildningshelg!

Lyckad utbildningshelg!

Under helgen 4-5 december var det full fart i Idrottens Hus!

Handboll Fitness, Inspirationsföreläsning, Tränarutbildning 1, Målvaktstränarutbildning Steg 1

Det fanns mycket att välja på denna helg i Idrottens Hus och många lockades till att delta. 

Handboll Fitness,

leddes av Camilla Rohlén från Handbollförbundet Syd där hon gick igenom konceptet med PULS, POWER, PLAY. Det blev mycket aktivitet och många skratt. Tack till Camilla och alla er föreningar som deltog. Vi hoppas att ni känner er inspirerade att få igång träningen och leklusten på hemmaplan. 

Medverkande föreningar var: Skå IK, Åkersberga HK, IFK Tumba, Kista SC.

Missade du Handboll Fitness men är nyfiken på träningsformen, läs mer här-->

Inspirationsföreläsning med Emme Adébo från Handbollförbundet Syd. 

Ett sunt ledarskap för barn och unga. 

Hur behåller man spelare? Hur motiverar man spelare på olika ambitionsnivåer? Hur organiserar man ett lag smart? Hur skapar man en bra träningskultur? Varför är det oklokt att stressa? Det var några av frågorna Emme reflekterade kring med deltagarna. Fokus var kring hur man på ett praktiskt sätt kan skapa ”kramar och ramar” för att få till den mjuka värdegrunden som handbollen vill stå för samtidigt som vi skapar förutsättningar för att utveckla duktiga spelare. 

En riktigt inspirerande föreläsning som drog fullt hus. Tack till Emme och alla representanter från våra föreningar.

Tränarutbildning 1

Disa Glaser instruerade och inspirerade alla våra nya tränare denna dag med fokus på värdegrund och grunderna inom Svensk Handboll. Deltagarna på denna TU1 fick även möjlighet att höra på Emmes inspirationsföreläsning innan det var dags att själva praktiskt öva sina nya färdigheter som tränare.

En härlig dag som resulterade i nästan 30 nya utbildade tränare! 

Målvaktstränarutbilding Steg 1

På söndagen var det dags för Bodil Norrbom att utbilda. Denna målvaktstränarutbildning är en del av Tränarutbildning 4 men ges också - som denna söndag - som egen utbildning. Vi ser behovet av att få målvaktsgrunderna tidigt och kursen är uppskattad. Denna gång resulterade kursen i 20 nya utbildade målvaktstränare fulla med inspiration och kunskap att bära med sig tillbaka till föreningen.

Missade ni någon utbildning? Vill ni gå fortbildning? Eller bara djupdyka i mer information kring helgen? Hör av dig till Julia eller Joanna på This is a mailto link eller This is a mailto link så hjälper vi er!