Hem / Spelarutbildning

Spelarutbildning

Spelarutbildningen
Svenska handbollförbundet sjösatte 2018 den nya Spelarutbildningen som ger en röd tråd från förening till distrikt, vidare till J, U och A-landslag. Den nya spelarutbildningen 2.0 är synkad med NIU-gymnasierna.  

Syftet med Spelarutbildningen 
Vi vill utbilda och utveckla ungdomsspelare. Ge våra spelare och tränare inspiration att brinna för handbollsporten. Handbollförbundet Öst vill tillföra kunskap som sedan tas med tillbaka till klubbarna. Fokus ligger på individuell teknik och utbildningen är en del i Svensk Handbolls Spelarutbildning 2.0 Förhoppningen är att ge alla spelare inspiration och motivation. Fokus ligger på utbildning och inte på selektering. Alla spelare får var med oavsett nivå på träning 1-8. 

Materialet till spelarutbildningen 2.0
Materialet tar höjd i att fler spelare skall vara med längre, med tydligt fokus på utbildning och lärande, där förbundets intention att vara i världsklass står i centrum. Ett gediget material är framtaget och om någon är intresserad kan man köpa spelarubildningsmaterialet. 

Hur fungera spelarutbildningen?
HF Öst arrangerar spelarutbildningspass för ungdomsspelare inom distriktet. Alla spelare inom den aktuella årskullen blir erbjuden deltaga på 1-5 SUL pass under ett års period. Med start hösten det året man blir U15. 

Steget vidare i  spelarutbildning. Görs via uttagning av distriktslagsintruktörer. SUL 6-8 genomförs med ca 45st spelare som småningom tas ut till sex distriktslag som får spela Sverigecupe. Sverigecupen spelas i november och SUL 6-8 genomförs från augusti till november. 

All administration kring Spelarutbildning via HF Öst från och med spelare födda 2007  Läs mer om vad som gäller i berödr ålderskull. 

Utöver Spelarutbildning arrangerar HF Öst målvaktsutbildning för spelare i åldern U12-U14 på höst och sportlov. POSTADRESS
Handbollförbundet Öst
Box 11016, 100 61 Stockholm

BESÖKSADRESS
Idrottens hus
Skansbrogatan 7, 118 60 Stockholm

E-post: This is a mailto link
Faktura: This is a mailto link
Bankgiro: 206-3469
Organisationsnummer: 802001-3499

SOCIALA MEDIER

Facebook_vit.svgInstagram_vit.svgTwitter_vit.svgLinked_vit.svg