Hem / Vill du bli domare?

Vill du bli domare?

Är du intresserad av att bli handbollsdomare? Är du aktiv eller före detta spelare, tränare, ledare, domare, funktionär eller förälder och vill engagera dig ytterligare eller återuppta ett gammalt handbollsintresse är kanske domaruppdraget något för dig? Här hittar du information om hur du ska gå tillväga få döma handboll inom Handbollförbundet Öst.

För att bli handbollsdomare krävs inga förkunskapskrav (beroende på nivå). Självklart är det bra att ha förkunskaper om exempelvis vilka regler, domartecken, rörelsemönster, etc. För att få döma handboll – oavsett nivå – ska du genomföra en obligatorisk domarutbildning arrangerad av den förening du tillhör eller av Handbollförbundet Öst. Är du mellan 13 – 18 år, utan tidigare erfarenhet av att utföra domaruppdrag och vad det innebär att döma handboll rekommenderas du att genomföra domarutbildning steg 1. Dessa utbildningar arrangeras enbart av föreningar. Fråga din förening om de planerar att arrangera en steg 1-utbildning i framtiden. Om din förening inte har för avsikt att arrangera en steg 1-utbildning är du välkommen att höra av dig till Domar- och Funktionärsansvarig på Handbollförbundet Öst för vägledning.

För dig som tidigare har genomfört domarutbildning steg 1 och steg 2 (tidigare benämnt föreningsdomarutbildning) och vill ta nästa kliv i din domarkarriär, behöver du genomföra en steg 3-utbildning. Steg 3-utbildningarna arrangeras enbart av Handbollförbundet Öst. Normalt arrangeras det tre steg 3-utbildningar under perioden maj – november varje år. Anmälan till dessa utbildningar göras via Handbollförbundet Öst hemsida.

På bilderna nedan finns information om vilka behörigheter du får som domare efter att genomfört domarutbildning steg 1, steg 2, steg 3, steg 4, steg 5 (repetition). Du får även en översyn om hur progressionen för en domare ser ut. Vid frågor om utbildning för domare, tveka inte att ta kontakt med Domar- och Funktionärsansvarig på Handbollförbundet Öst.

POSTADRESS
Handbollförbundet Öst
Box 11016, 100 61 Stockholm

BESÖKSADRESS
Idrottens hus
Skansbrogatan 7, 118 60 Stockholm

E-post: This is a mailto link
Faktura: This is a mailto link
Bankgiro: 206-3469
Organisationsnummer: 802001-3499

SOCIALA MEDIER

Facebook_vit.svgInstagram_vit.svgTwitter_vit.svgLinked_vit.svg