Hem / Vill du bli funktionär?

Vill du bli funktionär?

Är du intresserad av att bli funktionär? Är du aktiv eller före detta spelare, tränare, ledare, domare, funktionär eller förälder och vill engagera dig ytterligare eller återuppta ett gammalt handbollsintresse är kanske funktionärsuppdraget något för dig? Här hittar du information om hur du ska gå tillväga för att bli behörig att utföra funktionärsuppdrag under handbollsmatcher som spelas inom Handbollförbundet Öst.

För att bli funktionär krävs inga förkunskapskrav (beroende på nivå). Självklart är det bra att ha förkunskaper om exempelvis regler, domartecken, EMP, etc. För att få utföra funktionärsuppdrag – oavsett nivå – ska du genomföra en obligatorisk funktionärsutbildning arrangerad av den förening du tillhör eller av Handbollförbundet Öst. Utan tidigare erfarenhet av att utföra funktionärsuppdrag och vad det innebär att agera som funktionär rekommenderas du att genomföra en förenings- eller distriktsfunktionärsutbildning. Vilken av utbildningarna du ska välja beror på vilken nivå du ämnar att agera som funktionär på. Föreningsfunktionärsutbildningar och distriktsfunktionärsutbildningar arrangeras enbart av föreningar. Vill du utbilda dig till funktionär, fråga din förening om de har för avsikt att arrangera en funktionärsutbildning i framtiden. Om din förening inte har för avsikt att arrangera en funktionärsutbildning är du välkommen att höra av dig till Domar- och Funktionärsansvarig på Handbollförbundet Öst för vägledning.

För dig som tidigare har genomfört en föreningsfunktionärsutbildning, distriktsfunktionärsutbildning eller förbundsfunktionärsutbildning och vill ta nästa kliv i ditt funktionärsuppdrag ska du genomföra den utbildning som är över din nuvarande utbildningsnivå.

  • Föreningsfunktionär → Distriktsfunktionär.
  • Distriktsfunktionär → Förbundsfunktionär.
  • Förbundsfunktionär → Elitfunktionär.

På bilderna nedan finns information om vilken behörighet du får som funktionär efter att genomfört respektive utbildning. OBS! Om du genomfört någon av funktionärsutbildningarna är du behörig att agera som funktionär för alla matcher på den nivå som din utbildning ger dig behörighet till samt alla matcher under den nivån. Den nedersta bilden är en översyn om hur progressionen för en funktionärer ser ut. Vid frågor om utbildning för funktionärer, tveka inte att ta kontakt med Domar- och Funktionärsansvarig på Handbollförbundet Öst.

POSTADRESS
Handbollförbundet Öst
Box 11016, 100 61 Stockholm

BESÖKSADRESS
Idrottens hus
Skansbrogatan 7, 118 60 Stockholm

E-post: This is a mailto link
Faktura: This is a mailto link
Bankgiro: 206-3469
Organisationsnummer: 802001-3499

SOCIALA MEDIER

Facebook_vit.svgInstagram_vit.svgTwitter_vit.svgLinked_vit.svg