Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Nyheter

 • Sävehof nära cupfinal - bortaslog Skuru

  Torsdagens semifinal mellan Skuru IK och IK Sävehof slutade med gulsvart jubel. Gästande Sävehof vann 32–22 och skaffade sig ett betryggande försprång inför lördagens returmöte i Partille. 
 • Sverige vidare till semifinal

  Sverige vinner över Egypten med 26-22 och är nu vidare till semifinal, där Frankrike kommer stå för motståndet. Semifinalen spelas fredag 27 januari kl. 21.00 i Tele2 Arena.
 • Dagens VM-program

  Vi har kommit fram till kvartsfinalerna i årets VM. Sverige tar sig an Egypten och Danmark möter Ungern i Tele2 Arena. I Gdansk möts Spanien och Norge samt Frankrike och Tyskland.
 • Handbollspropaganda i Malmö med 1400 deltagande barn

  I förra veckan arrangerades det storslagna eventet ”Lilla VM dagarna” i Malmö för att på ett häftigt sätt låta barn och unga från kommunens skolor testa på handboll, Hand the Ball och olika andra rörelseaktiviteter.
 • Gjensidige USM F18 Steg 4, gruppindelning publicerad

  Gruppindelningen för Gjensudige USM F18 Steg 4 är nu publicerad. 20 lag i fyra grupper gör upp om de åtta platserna till Finalspelet i Uppsala som avgörs 5-7 maj 2023.
 • Summering VM dag 13

  Efter gårdagens direkt avgörande gruppfinal i grupp 4 mellan Danmark och Egypten, står det nu klart att Sveriges motståndare i kvartsfinalen blir Egypten. Den spelas på onsdag kl. 20.30 i Tele2 Arena.
 • Summering VM dag 12 samt dagens program

  Sverige vann den avslutande matchen i huvudrundan och i kväll avgörs vilket lag som bllir Sveriges motståndare i VM-kvartsfinalen - Egypten, Danmark, eller ska Kroatien lyckas med det omöjliga?
 • Summering VM dag 11 samt dagens program

  Sverige möter Portugal i den avslutande matchen i Scandinavium ikväll. Sverige är redan klara för kvartsfinal och är ohotad tabelletta.
 • Summering VM dag 10 samt dagens program

  Sverige vann mot Island med 35-30 i sin andra match i huvudrundan och är nu klara för kvartsfinal. De drygt 11 000 på plats i Scandinavium skapade en magisk stämning.
 • IFK Kristianstad satsar på Hand the Ball i samarbete med skolor

  I Kristianstad har föreningen IFK Kristianstad genom VM 2023-satsningen fått möjlighet att stärka sitt redan pågående arbete med Hand the Ball och rörelseaktivitet för barn och unga.
 • Summering VM dag 9 samt dagens program

  Sverige spelar under fredagskvällen sin andra match i huvudrundan och har vid vinst säkrat kvartsfinalplatsen. För motståndet står Island.
 • Summering VM dag 8 samt dagens program

  Sverige fick en drömstart i första matchen i huvudrundan då Ungern besegrades med 37-28 och närmar sig nu kvartsfinal. Våra medvärdar Polen fick det svårt mot Spanien och förlorade med 23-27.
 • Summering VM dag 7 samt dagens program

  Sverige kliver i kväll in i huvudrundan när premiäromgången ska spelas i Scandinavium, Göteborg. För motståndet står Ungern.
 • Häftiga Hand the Ball-event i Göteborg lockar många till rörelse

  Sedan våren 2022 har Handbollförbundet Väst fått möjlighet att arbeta med olika typer av Hand the Ball-event i Göteborg för att uppmärksamma handbollen som idrott och de stundande mästerskapen.
 • Love Kumlin inför första semifinalen i ATG Svenska cupen

  På tisdagskvällen inleds damernas semifinalspel i ATG Svenska cupen säsongen 2022-23. VästeråsIrsta HF gästas av Höörs HK H 65 i den första matchen.
 • Summering VM dag 6 samt dagens program

  Sverige tog en komfortabel seger mot Uruguay i gårdagens match och får nu börja ladda för huvudrundan, där Ungern, Island och Portugal står för motståndet.
 • Summering VM dag 5 samt dagens program

  I gruppavslutningen idag måndag 16 januari möter Sverige Uruguay på hemmaplan i Scandinavium.
 • Handbollsfeber och Hand the Ball i värdstäderna under VM 2023

  Runt om i landet spelas just nu herrarnas handbolls-VM och Hand the Ball är med på resan i värdstäderna. Arbetet med sociala initiativ kopplat till båda mästerskapen under 2023 startades upp för ett år sedan och Hand the Ball är en gemensam faktor.
 • Summering VM dag 4 samt dagens program

  Sverige vann lördagens gruppspelsmatch mot Kap Verde med 34-27. Mikael Appelgren trivdes i sin första mästerskapsmatch på tre år där han spikade igen buren i perioder och röstades fram till fansens favorit.
 • Summering av VM dag 3 samt dagens program

  Sverige spelar ikväll sin andra match i mästerskapet. Kap Verde står för motståndet. I Jönköping ställs Island mot Ungern i en av dagens på förhand mest spännande matcher.
 • Summering av VM dag 2 samt dagens program

  Dag 2 var det dags för Sveriges första match i världsmästerskapet och för motståndet stod Brasilien. Efter en jämn första halvlek kunde Sverige dra ifrån i andra halvlek och till slut vinna med 26-18 inför ett i stort sett fullsatt Scandinavium i Göteborg.
 • Summering av VM dag 1 samt dagens program

  VM-premiären spelades under gårdagskvällen mellan värdnationen Polen och de regerande olympiska mästarna Frankrike. Idag 12/1 kliver Sverige in i VM-turneringen och möter Brasilen i Scandinavium.
 • Jerringpriset - så röstar du på herrlandslaget

  Herrlandslaget i handboll kan prisas som årets lag på Idrottsgalan i januari – samtidigt som laget även nominerats till Radiosportens Jerringpris som delas ut samma dag. – Det är många stora namn och lag som fått priset tidigare och konkurrensen efter ett fantastiskt svenskt idrottsår 2022 är stor, så det är väldigt ärofyllt att vi är nominerade, säger förbundskaptenen Glenn Solberg.
 • VM 2023

  UPPDATERAS - VM 2023 spelas i Sverige och Polen. Sverige har kvalificerat sig för semifinal som spelas fredag 27 januari i Stockholm på Tele2 Arena. VM avslutas den 29 januari med final på Tele2 Arena.
 • Hand the Ball får fler unga i rörelse i hela landet

  Svenska Handbollförbundet har sedan 2020 implementerat det pedagogiska rörelsekonceptet Hand the Ball i sin ordinarie verksamhet och erbjuder det som ett stöd och hjälpmedel till föreningar som vill starta upp sociala projekt. I ett antal artiklar kommer du få ta del av den spännande resa och utveckling Hand the Ball gjort de senaste åren.
 • Chalmers HK laddar för kvalpremiär i ATG Svenska cupen

  Under tisdagskvällen spelas de första matcherna i ATG Svenska cupen säsongen 2023-24. På två håll i HF Väst vankas det cuppremiär: i Lundby Strand ställs Chalmers HK mot Borås HK 84 och i Sundsta Sporthall möts IF Hellton Karlstad och Backa HK.
 • Nya SM-pokalerna döps efter Bengt Johansson

  Bengt ”Bengan” Johansson fortsätter att leva kvar inom svensk handboll. Till minne av handbollslegendaren kommer svenska mästarna på såväl dam- som herrsidan att få lyfta Bengt Johanssons pokal.

Publicerad: 2022-02-23

Senast uppdaterad: 2023-01-20

Författare:

Prenumerera på nyheter

Hantera prenumeration