Gå till innehåll

HANDBOLL ÖST

HANDBOLL ÖST

Nu inför vi Schysstmatch - möte i U12-U19

- ett kort möte vid sekretariatet fem minuter före matchstart för att skapa en trygg matchmiljö.

Innan jul arrangerade Handbollförbundet Öst en digitalträff för alla serieanmälda lag i åldersklasserna pojkar 12 upp till och med pojkar 16. Över 120 representanter deltog på mötet tisdagen den 12 december som framför allt handlade om klimatet ute i hallarna. Hur vi tillsammans kan bryta den negativa trend vi ser och de allra viktigaste hur vi tillsammans får fler domare att stanna längre. Under kvällen presenterades idén om att införa ett Schysstmatch - möte vid sekretariatet fem minuter före matchstart. Syftet med mötet är att påminna om allas ansvar att samarbeta som ett team, allt för att matchen ska genomföras på ett schysst sätt på planen, på bänken och på läktaren. Liknande möte kommer att genomföras för flickor 12 upp tom flickor 16, måndag den 29 januari. Kallelse till den träffen kommer inom kort.

Nu har vi haft julledigt och tar som sagt nya tag. Till helgen startar serierna igen och vi har ingen tid att spilla. Från och med 13 januari ska Schysstmatch – mötet genomföras i åldersklasserna U12-U19 (både flickor och pojkar).

Deltagare

Matchvärd, domare, funktionärer (tidtagare och sekreterare), en (1) ledare från respektive lag.

När

Fem (5) minuter före matchstart.

Var

Vid sekretariatsbordet.

Hur

  • Matchvärden är sammankallande och leder mötet.
  • Matchvärden påminner om allas ansvar att samarbeta som ett team för att matchen ska genomföras på ett schysst sätt. På planen, på bänken och på läktaren.
  • Matchvärden beskriver kort principen om nolltolerans. Att den handlar om att skapa god stämning och att respektera de beslut som tas.

Ladda ner dokumentet för ”Schysstmatch – möte” Pdf, 115.5 kB, öppnas i nytt fönster. och skriv ut för att ha vid sekretariatet. Passa också på att ladda ner ”matchvärd – du är viktig”, Pdf, 107.3 kB. laminera och trä på ett band för att sedan ge till era matchvärdar för att snabbt hitta information om deras uppgift/roll samt principen om nolltolerans.

Saknar din förening eller behöver ni påfyllning av matchvärdsvästar, kontakta kontoret på Handbollförbundet Öst Länk till annan webbplats. så hjälper vi er.

Är du dessutom nyfiken på nyheten från december, kan du hitta den under nyhetsrubriken ”Nya tag efter årsskiftet #schyssthandboll” Öppnas i nytt fönster..

#schyssthandboll #schysstmatchmöte

Publicerad: 2024-01-11

Senast uppdaterad: 2024-01-11

Författare: Maria Casado

Intressant? Dela gärna!