Gå till innehåll

HANDBOLL VÄST

HANDBOLL VÄST

Kenneth är engagerad i förbundet sedan 1990

"Mina hjärtefrågor är att få personer ute i våra klubbar att ”brinna”. Det jag tillsammans med min Boll-Eva byggde upp i ÖHK går att göra överallt. Visa först alla att Ni är beredda att göra vad som helst som är bra för barn och ungdomar på platsen där Ni verkar."

I vår artikelserie "Engagerad i förbundet" har turen nu kommit till Kenneth Johansson som dels är ledamot i valberedningen samt ordförande i Föreningsutveckling- och rekryteringskommittén.

Namn: Kenneth Johansson
Bor: Nya Varvet Västra Frölunda

Handbollserfarenhet: Första ungdomsmatchen när jag var 13 år, första gången jag tränade ett lag var jag 20 år, spelade i Önnereds IK:s A-lag i 15 år. Bildade Önnereds HK 1985. Har år 2025 jobbat ideellt för förbundet i 35 år, varit med i SHF:s styrelse och varit arrangemangsansvarig för EM och VM i distriktet mellan 1991 och 2005.

Bästa handbollsminne: Två minnen, när vi efter 6 års arbete med ekonomi och planering i egen regi invigde ÖHK-Hallen lördag 26 november 1992. Det var skönt då vi haft föreningens verksamhet med utgångspunkt från vår bostad med kansli fram till dess. Det andra minnet är när vi på nationaldagen 1 juni 2008 invigde våra två träningshallar och kunde ta in hela vår verksamhet till ÖHK-Hallarna. Med det lämnade vi tillbaka 50 timmars träningstider i Västra Frölunda.

Tidigare och nuvarande uppdrag i HFV: Är hedersordförande efter många års arbete, som TK-ansvarig och ordförande. Har även varit tillförordnad ordförande inom utbildning, domare och PR-mediakommittén. Är sedan 2008 med i valberedningen och sedan 2015 ordförande i Utveckling & Rekryteringskommittén.

Beskriv dina nuvarande uppdrag: För valberedningen gäller det att ha koll på bra personer inom distriktet som brinner för handboll. Uppdraget är att det ska vara lika antal kvinnor och män och att hela Väst distriktet har med representanter. När det gäller vårt kommittéarbete så prioriterar vi Skolsamarbetet, Grundstenens föreningsutveckling, att försöka få i gång handboll i alla kommuner, föreningsbesök och hur vi tar tillvara på alla som spelat handboll fram till junioråldern.

Vad fick dig från första början att engagera dig i förbundet? Det var 1990, jag var ordförande i Önnereds HK som jobbade mycket med organisation och var ute och föreläste i ämnet. Dåvarande kanslichefen Reine Bandelin ringde och sa ”det är dags nu”, du får gå in i styrelsen och ta ansvar för tävlingskommittén.

Vilken/vilka är dina ”hjärtefrågor” och hur skulle du vilja utveckla dem? Mina hjärtefrågor är att få personer ute i våra klubbar att ”brinna”. Det jag tillsammans med min Boll-Eva byggde upp i ÖHK går att göra överallt. Visa först alla att Ni är beredda att göra vad som helst som är bra för barn och ungdomar på platsen där Ni verkar. När Ni lyckats med det rullar det på av bara farten men kom alltid ihåg, äventyra aldrig det Ni byggt upp för ungdomarna med kortsiktiga elitsatsningar.

Vad är det roligaste med att vara engagerad i förbundet? Att man har möjlighet att påverka så att handbollen utvecklas. Alla trevliga samtal och träffar som man har med likasinnade.

Skulle du rekommendera andra att engagera sig på något sätt i förbundet? Och iså fall varför? Gillar du handboll och vill vara med och påverka så tveka inte. Förbundet arbetar inom fem ansvarsområden, Tävling, Domare, Utbildning, Utveckling/rekrytering och Marknad/kommunikation så du kan lätt hitta plats inom ditt intresseområde. Tveka inte, det är görskoj.

Publicerad: 2024-03-14

Senast uppdaterad: 2024-03-14

Författare: Louise Idebäck

Intressant? Dela gärna!