Gå till innehåll

Svensk Handboll

Svensk Handboll

Efter spelarkarriären

Fortsätt att vara aktiv inom handbollen
Efter din tid som spelare är du välkommen att stanna kvar inom handbollen. Du kan utbilda dig till handbollstränare, handbollsdomare eller jobba med andra frågor/uppdrag inom din förening, ideellt eller som exempelvis kanslist eller förtroendevald.

Karriärväxla
Trygghetsrådet TRS erbjuder stöd och rådgivning till karriärväxlande elitidrottare, i syfte att hjälpa dessa att hitta en ny plats i arbetslivet när idrottskarriären är över. TRS stöd Länk till annan webbplats. kan sökas av idrottare som täcks av kollektivavtalet för elitspelare inom handboll (Handbollsligan och SHE).

Utbildning
Om du har satsat på en idrottskarriär under större delen av ditt liv och söker en kvalificerad utbildning som hjälper dig att ta ett språng mot en andra karriär finns vidareutbildning bland annat via Cruyff Institute och kursen Management Diploma for Athletes Länk till annan webbplats.. Kursen är ett ettårigt entreprenörsprogram inriktat på affärsmannaskap, ledarskap och styrning. Det tar avstamp i dina erfarenheter från idrottsvärlden och ger dig unika möjligheter att snabbt få insikt och kunskap som ger dig en plattform för en andra karriär – inom näringslivet eller idrottsvärlden. Källa: cruyffinstitute.se.


Publicerad: 2022-12-21

Senast uppdaterad: 2023-04-13

Författare: Therese Bringefors

Intressant? Dela gärna!