Gå till innehåll

HANDBOLL ÖST

HANDBOLL ÖST

Senior & Trim

Seniorserierna klassas i två nivåer: förbundsserier, och distriktsserier. Sedan tillkommer även Trim- och Motionsserie.

Förbund
Damernas SHE och herrarnas Handbollsliga, allsvenska och division 1 anmäls direkt till Svenska Handbollförbundet (SHF) och omfattas inte av den här inbjudan.

Distrikt
Alla seniorserier som i serieträdet ligger lägre än division 1 räknas som distriktsserier. I dessa serier finns lag från HF Öst och i vissa undantag kan även lag från andra distrikt förekomma. Serier som omfattas är damer division 2, 3 och 4, samt herrar division 2, 3 och 4.

Herr div 2*
Säsongen inleds med enkelmöte i tre pooler, varav en är från HF Norr (Norr, Öst Norra och Öst Södra. Därefter skapat en uppflyttningsserie med topp två från Norr och topp tre från Öst Norra och Öst Södra. Övriga lag från HF Öst lottas in i en gemensam fortsättningsserie som både spelar om en topplacering i nya tabellen för att få möjlighet till positivt förkval mot ett lag i uppflyttningsserien samt undvika nedflyttningsstrecket.

Dam div 2*
Spelas som en rak serie med dubbelmöte. Antal lag beror på hur många som kvalificerat sig för damdivision 2.

Dam 3 och Herr 3*
Tävlingskommittén arbetade inför säsongen 2022-2023 med en långsiktig plan för att succesivt förändra Dam och Herr 3 serierna i distriktet. Syftet och den långsiktiga planen med förändringen är att skapa fler jämna matcher, men också likställa samtliga serier för damer och herrar, vilket inkluderar div 3 på dam- och herrsidan.

Till kommande säsong 2023-2024 kommer div 3 spelas som två raka serier med dubbelmöte. Målsättningen är att ha en geografisk indelning, med en Norra och en Södra serie. Antalet lag i respektive klass kommer att bli mellan 14-16 lag. Det innebär att varje serie antingen innehåller 7 eller 8 lag. Anledningen till detta är för att säsongen 2024-2025 erbjuda en rak serie med dubbelmöte innehållandes 12 lag i både Dam och Herr 3.

Dam 4 och Herr 4*

Division 4 är också en del av tävlingskommitténs långsiktiga arbete. Målsättningen är att på både dam- och herrsidan erbjuda en geografisk indelning, med en Norra och en Södra serie. Med målsättningen att enbart erbjuda en serie i div 3, kommer antalet lag i div 4 utökas vilket gör det möjligt att ha två raka serier i div 4. Om vi redan till säsongen 2023-2024 kan erbjuda två serier för både damer och herrar återstår att se.

*Med reservation för ändringar beroende på antal kvalificerade och anmälda lag till de olika serierna.

Trim
Trimserien är öppen för spelare som fyller minst 35 år det år tävlingen börjar, vilket säsongen 2023–2024 innebär spelare födda 1988 och tidigare. Utöver detta får även tre seniorspelare som är yngre delta, vilket i HF Öst innebär födda mellan 2006 och 1989. Det finns ingen begränsning, vilket innebär att dessa "underåriga" även kan spela vanlig seniorhandboll. Omgångsintervall i trimserierna är söndag-torsdag. Undantag kan förekomma efter överenskommelse mellan berörda lag i respektive match och matchtiden är 2x25 minuter.

I trimserien spelar vi

 • Matchtid 2 x 25 minuter
 • Rak serie med dubbelmöte (kan bli en förändring beroende på antal lag)
 • Utan elektroniskt matchprotokoll (EMP). NYHET!
 • Vi spelar med matchresultat & tabell
 • Endomarsystem tillämpas.
 • 2 timeouter

Motion
Handbollförbundet Öst bjuder in till spel i motionsserie. Motionsserien ligger utanför ordinarie serieverksamhet vilket innebär att det är fri representation till och från motionslaget från föreningens eventuellt övriga seniorlag. Inga upp- och nedflyttningar.

I motionsserien spelar vi

 • Matchtid 2 x 25 minuter
 • Rak serie med dubbelmöte (kan bli en förändring beroende på antal lag)
 • Utan elektroniskt matchprotokoll (EMP).
 • Vi spelar med matchresultat & tabell
 • Endomarsystem tillämpas.
 • 2 timeouter

Blir det inte genomförbart på grund av för få anmälningar erbjuds de anmälda lagen plats i ordinarie serieverksamhet.

Anmälningsavgift seniorer
Herr div 2; 9000 kr Dam div 2; 9000 kr
Herr div 3; 7000 kr Dam div 3; 7000 kr
Herr div 4; 5000 kr Dam div 4; 5000 kr
Herr Trim; 3500 kr Dam Trim; 3500 kr
Herr Motion; 3500kr Dam Motion; 3500kr

Sista anmälningsdag: 1 maj 2023.

Publicerad: 2022-08-12

Senast uppdaterad: 2023-04-04

Författare:

Email: